Ανακοινώσεις

 

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ!! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Με πολύ μεράκι οι δάσκαλοι/ες και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας, με την αμέριστη αρωγή των γονέων μας, υλοποίησαν μία ακόμη παιδαγωγική δράση!!

 

 


ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ/ΣΠΟΥΔΩΝ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Μία ακόμη σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Μία χρονιά που ήταν φορτισμένη με πρωτόγνωρες εμπειρίες και βιώματα για όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15-6-2022, ημέρα λήξης του σχολικού έτους από τις 8:15 π.μ. έως τις 9:30 π.μ. θα γίνει η επίδοση των Ελέγχων του Γ΄ τριμήνου, των Τίτλων Προόδου για τις  Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄τάξεις και των Τίτλων Σπουδών για τη Στ΄ τάξη των μαθητών/τριών από τους/τις εκπαιδευτικούς.

Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο Πρωινό και στο Ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι Δάσκαλοι/ες & οι Μαθητές/τριες του σχολείου μας, σας εύχονται Καλό Καλοκαίρι.

 


ΤΕΛΕΤΗ  ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ  ΣΤ΄  ΤΑΞΗΣ

              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

    Μετά από ένα όμορφο ταξίδι 6 χρόνων τα παιδιά της Στ΄ τάξης, ανοίγουν τα φτερά τους για νέους και υψηλότερους ουρανούς.

    Σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή του αποχαιρετισμού, οι Δάσκαλοι και οι μαθητές/τριες της, σας προσκαλούμε στην Τελετή αποφοίτησης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  14  Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ, στην αυλή του σχολείου.

                                                                Σας περιμένουμε

Οι  Δάσκαλοι            &          Οι  μαθητές/τριες της τάξης

     *Παρακαλείσθε, προαιρετικά, να φέρετε κάποιο έδεσμα ή αναψυκτικό για το τραπέζι που θα ακολουθήσει.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

          Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος  σύμφωνα με το οποίο θα διανεμηθούν, στους μαθητές μας, σε τακτά διαστήματα, φρέσκα φρούτα (μήλο, πορτοκάλι, αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο,  μανταρίνι) και λαχανικά (τοματίνια, αγγουράκι) καθώς και φρέσκο γάλα, με βασικό στόχο την υιοθέτηση υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς από τα παιδιά.


ΕΓΓΡΑΦΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-23

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμείτε τη φοίτηση του παιδιού σας στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ πρόγραμμα κατά τη νέα σχολική χρονιά,  θα πρέπει ΑΥΡΙΟ 5/5 το παιδί σας να το δηλώσει στο/η δάσκαλο/α του για να παραλάβει τη σχετική Αίτηση την οποία θα πρέπει να την αποστείλετε ΑΜΕΣΑ συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.

Φέτος οι μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν ΧΩΡΙΣ κανένα άλλο δικαιολογητικό (βεβ. εργασίας, ανεργίας κλπ)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!  Αίτηση πρέπει να κάνουν ΚΑΙ οι μαθητές/τριες που φοιτούν φέτος.

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα (θα λειτουργήσει εφόσον δηλωθούν τουλάχιστον 10 μαθητές).

Αποχώρηση μαθητών: Εκτός από την αποχώρηση στις 16:00 υπάρχει δυνατότητα δήλωσης ενδιάμεσης αποχώρησης του μαθητή στις 15.00, μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος. Η ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης που δηλώθηκε παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.


ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ – ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 3/5/22, το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει με τα νέα μέτρα προφύλαξης. Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:

Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:

 • Οι εμβολιασμένοι μαθητές  επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές  τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί  επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί  τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Δήλωση Edupass

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.

 Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

 


ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ  ΕΥΧΕΣ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, την Παρασκευή 15 Απριλίου, ημέρα λήξης των μαθημάτων για τις Πασχαλινές διακοπές, το σχολείο, πρωινός κύκλος και Ολοήμερο, θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο Διευθυντής, οι δάσκαλοι & οι δασκάλες
Σας εύχονται  ΚΑΛΗ  ΑΝΑCΤΑΣΗ  &  ΚΑΛΟ  ΠΑCΧΑ πάντα με Υγεία και Ευτυχία.

Έναρξη μαθημάτων την Τρίτη 3 Μαΐου 2022.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ   ΕΘΝΙΚΗΣ   ΕΠΕΤΕΙΟΥ  25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις αλλά θα συμμετάσχει και σε κοινές του Δήμου, τιμώντας την εθνική επέτειο του ξεσηκωμού του γένους μας ενάντια του τουρκικού ζυγού στις 25 Μαρτίου 1821, ως εξής:

Πέμπτη  24.03.22:      Όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή στο τμήμα τους. Θα σχολάσουν στις 9:40. Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.

Παρασκευή 25.03.22:Από την αντιπροσωπεία του σχολείου, ΜΟΝΟ ο σημαιοφόρος και ο ταμπελοφόρος, θα προσέλθουν στις 9:15 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Άνω Περαία για την τέλεση της δοξολογίας. Μετά το πέρας, θα κατευθυνθούν με δικό τους μέσο στο σημείο συγκέντρωσης τμημάτων.

-Τα παιδιά των τμημάτων παρέλασης (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη) θα προσέλθουν στις 10:30 στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα Νέων Επιβατών απόπου θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Επισημαίνεται ότι στους χώρους συγκέντρωσης πρέπει να ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ και να είναι καταλλήλως ντυμένα. Όλα τα παιδιά – παπούτσια: μαύρα (όχι αθλητικά). Πάνω: άσπρο μακρυμάνικο πουκάμισο (χωρίς σχέδια). Κάτω – οι μαθητές: σκούρο μπλε παντελόνι (όχι τζην) – οι μαθήτριες: σκούρα μπλε φούστα και καλσόν στο χρώμα του ποδιού.


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ  Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

   Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Την Τρίτη 22.03.22.

Οι εκπαιδευτικοί της Α ́ και Β ́ τάξης θα ενημερώνουν, ύστερα από προγραμματισμό,  για την πρόοδο των μαθητών/τριών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και οι Έλεγχοι Προόδου των υπολοίπων τάξεων  θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  ΣΤΗΝ  Α΄ ΤΑΞΗ ΠΟΥ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΟ  ΕΤΟΣ  2016                                   

Έως  28 Μαρτίου 2022 


ΕΓΓΡΑΦΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  ΣΤΗΝ  Α΄ ΤΑΞΗ ΠΟΥ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΟ  ΕΤΟΣ  2016                                   

Από 1  έως  20  Μαρτίου 2022 –  9   έως   12πμ

Για την αποφυγή του κινδύνου διασποράς του ιού COVID19:

Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ με Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Ράπιτ τεστ, φορώντας ιατρική μάσκα.

– Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται:  από  9   έως   12πμ   ΜΟΝΟ ύστερα από ραντεβού στο τηλ. επικοινωνίας:  23920 26569  και ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ  υπάρχουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

 1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια.[Δεν προσκομίζεται-Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο]
 1. Βιβλιάριο υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 2. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Σε περίπτωση μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης.
 1. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο οικίας)
 2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). [Το σχετικό έντυπο δίνεται από το σχολείο και υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης αργότερα]
 3. Ταυτότητα ή διαβατήριο των δύο κηδεμόνων
 4. Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

   Ταυτοχρόνως γίνεται και η Αίτηση φοίτησης στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εφ’ όσον επιθυμείται.

                    Σχολική Περιφέρεια  3ου  Δημοτικού  Σχολείου  Περαίας

Κάτω Περαία:  Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Ρωμανού-Κρήτης- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Π. Κουντουριώτου – Ρωμανού.

Κάτω Νέοι Επιβάτες:   Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Λεωφόρος Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας – 25ης Μαρτίου – Π. Κουντουριώτου – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο Διευθυντής Του Σχολείου                                                       


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και διαμόρφωσης αξιών των μαθητών μας, σε κοινωνικά και οικολογικά θέματα συνεχίζονται τα Προγράμματα ανακύκλωσης. Η ενεργή συμμετοχή και υποστήριξή σας είναι απαραίτητη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το σχολείο μας συμμετέχει στον

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ «ΜΕΓΑΛΟΙ  ΜΙΚΡΟΙ  ΚΥΝΗΓΟΙ» . Βοηθήστε να κατακτηθεί το 1ο Έπαθλο που είναι πολύ αναγκαίο για το σχολείο μας.

Επισκεφτείτε και ενημερωθείτε:   https://www.afis-kinigoi.gr/#odigies

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ»;

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης αλλά και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον, η εταιρεία ΑΦΗΣ σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη σκοπεύει να διενεργήσει σχολικό διαγωνισμό σε μαθητές Δημοτικού τους μελλοντικούς ενήλικες αυτού του πλανήτη, ηλικίας 7-12.

Οι Μεγάλοι-μικροί κυνηγοί είναι μια δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών απέναντι στην ανακύκλωση μπαταριών.
Στόχο έχει τη συστηματική επιμόρφωση των παιδιών με διαδραστικό τρόπο, ώστε να τα καθοδηγήσει στην ευσυνείδητη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών στους κάδους ΑΦΗΣ.
Στη δράση αυτή μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, συγκεντρώνοντας σε ειδικό σημείο στο σπίτι όλες τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες, προτού αυτές καταλήξουν στον Κάδο ΑΦΗΣ του σχολείου.

Χρονική διάρκεια διαγωνισμού:

Ο διαγωνισμός θα έχει εξάμηνη ισχύ με διάστημα από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τις 15 Απριλίου του 2022. Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Έπαθλα:

ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΘΛΟ: Κατασκευή ανακυκλωμένου rubber floor (max. 80 τ.μ. ανά νικητή) για 5 σχολεία (ένα από κάθε κατηγορία).

2ο ΕΠΑΘΛΟ: Αναδιαμόρφωση σχολικής αίθουσας (laptop, οθόνη τοίχου, προτζέκτορα, μικρόφωνο & ηχεία).

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ (για τα νικητήρια σχολεία): σε κάθε κατηγορία σχολείου, όποιο σχολείο βγαίνει 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο όλοι οι μαθητές του θα κερδίζουν από ένα μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης.

Πέντε (5) σχολεία (1 από κάθε κατηγορία) τα οποία θα έχουν συλλέξει το μεγαλύτερο βάρος άδειων μπαταριών μέχρι και τις 15 Απριλίου 2022, ανά κατηγορία, θα αποτελέσουν τους πέντε μεγάλους νικητές, που θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο.

Αντίστοιχα, πέντε (5) σχολεία (1 από κάθε κατηγορία) που θα έχουν καταλάβει τη δεύτερη αντίστοιχα θέση στην καταμέτρηση της κατηγορίας που συγκαταλέγονται (μέχρι και τις 15 Απριλίου), θα λάβουν το δώρο της αναδιαμόρφωσης σχολικής αίθουσας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

Συνεχίζεται απρόσκοπτα η συλλογή πλαστικών καπακιών με τα οποία αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια για συμπολίτες μας που τόσο τα έχουν ανάγκη! Βοηθήστε να γίνει η ζωή … λίγο καλύτερη σε όσο το δυνατόν περισσότερους!!

 


  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ  

          Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι ότι τη Δευτέρα 10/1/22 το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με τα νέα μέτρα προφύλαξης. Γι’ αυτό  ΟΛΟΙ οι μαθητές από τη Δευτέρα 10/1, ημέρα έναρξης μαθημάτων για να προσέλθουν στο σχολείο:

ΜΟΝΟ την ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ λειτουργίας, (10-15 Ιαν.) θα πρέπει να κάνουν 3 σελφ τεστ. Τα self- test, για την πρώτη εβδομάδα, κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες ΠΡΙΝ την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Από την επόμενη εβδομάδα(17/1) και ΚΑΘΕ εβδομάδα, όπως και πριν, θα πρέπει να κάνουν 2 σελφ τεστ έως και 24 ώρες ΠΡΙΝ την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

Μπορείτε να προμηθεύεστε ΑΜΕΣΑ πέντε(5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, για τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων λειτουργίας του σχολείου(10 – 21 Ιαν).

Δεδομένης της μεγάλης μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού, για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών μας, η δική σας συνεργασία και τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων είναι καθοριστική. Έτσι  ΚΑΝΕΝΑ παιδί  δεν θα μπορεί να βρίσκεται στο χώρο του σχολείου: α) εάν δεν έχει προσκομίσει το πρωί το ΣΩΣΤΟ Πιστοποιητικό αρνητικού ελέγχου του τεστ και ΔΕΝ το ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. και β) εάν έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα.  

Σε περίπτωση κρούσματος: Εάν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον που θα διακόπτεται (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές του τμήματος, θα κάνουν σε διάστημα 5 ημερών 5 τεστ: 2 ράπιντ και 3 σελφ τεστ. Οι εμβολιασμένοι-νοσήσαντες μαθητές θα κάνουν 3 σελφ τεστ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ΟΛΟΙ οι μαθητές θα πρέπει:  Να έχουν 2 επιπλέον μάσκες στη σάκα τους, να προσέρχονται σχολείο ΠΡΙΝ το χτύπημα του κουδουνιού (8.15πμ) γιατί ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ οι πόρτες της αυλής κλείνουν, να ντύνονται με ζεστά ρούχα και σε περίπτωση βροχής να έχουν ομπρέλα.

– Οι γονείς/κηδεμόνες που περιμένουν να παραλάβουν το παιδί τους έξω από το σχολείο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ και να μην κλείνουν τις εξόδους, εμποδίζοντας έτσι την ελεύθερη αποχώρηση των μαθητών/τριών προκαλώντας το συνωστισμό τους μέσα στο σχολείο!!

Πολλές ευχές για ένα Δημιουργικό αλλά και Ασφαλέστερο Νέο έτος 2022!

 

Ο Διευθυντής του σχολείου


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ  Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας πληροφορούμε ότι,

Τη Δευτέρα 20/12,  σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, οι εκπαιδευτικοί της Α ́ και Β ́ τάξης θα ενημερώνουν, ύστερα από προγραμματισμό, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μηνύματος τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για τη διαγωγή και πρόοδό τους ενώ οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών/τριών των υπολοίπων τάξεων θα δοθούν σε φάκελο στη σάκα του παιδιού.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες του σχολείου μας, που μέσω αυτών των πρωτόγνωρα δύσκολων συνθηκών, με μεγάλες προσπάθειες και αγαστή συνεργασία, υλοποιούν καθημερινά με επιτυχία το παιδαγωγικό έργο του σχολείου.

Για τις Άγιες ημέρες που έρχονται:

Ο Διευθυντής, οι Δάσκαλοι και οι Δασκάλες του σχολείου μας

εύχονται ολόψυχα σε σας και στα παιδιά μας:

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

 


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου γι’ αυτό

την Τετάρτη 17.11.21 όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή στο τμήμα τους. Θα σχολάσουν στις 9:40. Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.


ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ edupass.gov.gr

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, για μεγαλύτερη υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr, στην οποία υποβάλουν δήλωση συμμετοχής όσοι έχουν φυσική παρουσία στο σχολείο όπως:  α) μαθητές/τριες, β) εκπαιδευτικό προσωπικό γ) μέλη Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π. δ) επισκέπτες.

Έτσι:   1) Εκπαιδευτικοί, μαθητές-τριες, επισκέπτες  εμβολιασμένοι ή και νοσήσαντες τελευταίο εξάμηνο ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη Δευτέρα  1.11.2021.

2) Ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες με self test, εκπαιδευτικοί με rapid test ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα (ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ!) και δείχνουν την εκτυπωμένη Σχολική Κάρτα αρνητικού αποτελέσματος στην είσοδο του σχολείου, την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί αλλά και τη φέρουν μαζί τους καθημερινά μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Διαδικασία:   Εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, (όχι πλέον στην πλατφόρμα self-testing. gov.gr ) επιλέγουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής», ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Θα ζητηθεί και ΑΜΚΑ. Οι επισκέπτες κάνουν δήλωση όταν έχουν  πρόθεση να επισκεφθούν το σχολείο, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, οι μαθητές/τριες φέρνουν ΝΕΑ χειρόγραφη φόρμα Σχολικής Κάρτας, όπως μέχρι τώρα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ!

Αναλυτικός οδηγός δήλωσης του τεστ .

Επειδή πολλοί/ές  μαθητές/τριες αργούν το πρωί, υπενθυμίζεται ότι με το χτύπημα κουδουνιού  οι πύλες της αυλής κλείνουν. Επίσης όλοι/ες ΠΡΕΠΕΙ να έχουν δεύτερη μάσκα στη σάκα τους!


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Το σχολείο μας, μετά τη βράβευση με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας στο συνεργατικό ευρωπαϊκό έργο eTwinning “Countdown to the Tokyo Olympics 2021”  κατά το σχολ. έτος 2020-21, όπου οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, συμμετείχαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Στεργιανής  Αγιομαμίτου, βραβεύτηκε ΚΑΙ με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας! 

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την ΚΥΥ (Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης) που εδρεύει στις Βρυξέλλες, στα σχολεία που συμμετέχουν σε μία συνεργασία και τα οποία έχουν βραβευθεί με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, ενώ παράλληλα τα έργα τους θεωρούνται «άριστα» από ευρωπαϊκή άποψη.

ΚΑΙ πάλι Πολλά Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας!!


      ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις αλλά θα συμμετάσχει και σε κοινές του Δήμου, τιμώντας τις εθνικές επετείους της απελευθέρωσης της Πόλης μας στις 26 Οκτωβρίου 1912 και του έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με τις Οδηγίες Εορτασμού του ΥΠΑΙΘ και του του Δ. Θερμαϊκού για τη τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού, ως εξής:

Τρίτη       26.10.21:      ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΑΡΓΙΑΣ

Τετάρτη 27.10.21:      Όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή στο τμήμα τους. Θα σχολάσουν στις 9:40.

Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.

Πέμπτη 28.10.21:  – Από την αντιπροσωπεία του σχολείου, ΜΟΝΟ ο σημαιοφόρος και ο ταμπελοφόρος, θα προσέλθουν στις 9:30 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την τέλεση της δοξολογίας. Ο καταθέτης στεφάνου θα είναι στο Ηρώο στις 10:15. Μετά το πέρας, θα κατευθυνθούν με δικό τους μέσο στο σημείο συγκέντρωσης τμημάτων.

-Τα παιδιά των τμημάτων παρέλασης (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη) θα προσέλθουν στις 10:30 στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα Νέων Επιβατών απόπου θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Επισημαίνεται ότι πρέπει να ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ και να είναι καταλλήλως ντυμένα. Όλα τα παιδιά – παπούτσια: μαύρα (όχι αθλητικά). Πάνω: άσπρο μακρυμάνικο πουκάμισο (χωρίς σχέδια). Κάτω – οι μαθητές: σκούρο μπλε παντελόνι (όχι τζην) – οι μαθήτριες: σκούρα μπλε φούστα και καλσόν στο χρώμα του ποδιού.


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Το σχολείο μας βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας στο συνεργατικό ευρωπαϊκό έργο eTwinning “Countdown to the Tokyo Olympics 2021”. Κατά το σχολ. έτος 2020-21, οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, συμμετείχαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής γλώσσας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Στεργιανής Αγιομαμίτου. H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης και είναι η απτή αναγνώριση σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία για το υψηλό επίπεδο των e-Twinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία ευρωπαϊκή συνεργασία.

Οι μαθητές/τριέςμας συνεργάστηκαν με μαθητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ισπανία και από ένα άλλο σχολείο της Β. Ελλάδας και κατάφεραν με επιτυχία να ολοκληρώσουν τις δράσεις του έργου παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας Covid-19.

Πολλά Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες και στην εκπαιδευτικό μας!!
 
 
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός των ετήσιων Σχεδίων Δράσης ανά θεματική ενότητα για την υλοποίηση των Εργαστηρίων καλλιέργειας Δεξιοτήτων σε όλες τις τάξεις, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα(μάθησης, αλφαβητισμού και ζωής). 


 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13.09.21, όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 8:15 π.μ. με μάσκα και Πιστοποιητικό Αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου(self test) που θα δείχνουν στην είσοδο της αυλής. Ακολούθως θα κατευθυνθούν στην τάξη τους για την πρώτη γνωριμία και την παραλαβή του εκπαιδευτικού υλικού – γι΄ αυτό το σκοπό θα πρέπει να φέρουν κενές τσάντες .
Στις 9:30 π.μ. ΜΟΝΟ η αντιπροσωπεία της Α΄ τάξης , μαθητών και γονέων (αυστηρά ένας για κάθε παιδί), θα παρακολουθήσει στην αυλή, με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, την τελετή του Αγιασμού του σχολείου μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22.
 Οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην αυλή (εκτός της Α΄τάξης στις 9:30).
Όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν στις 10:00πμ.
Καλή Σχολική Χρονιά
Ο Διευθυντής του Σχολείου

Από την Τρίτη 14.09.21 το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ από 8:15 π.μ. έως 1:15 μ.μ. το Πρωινό πρόγραμμα και από 1:15 έως 4:00 μ.μ. το Ολοήμερο.   


ΕΝΑΡΞΗ  ΝΕΟΥ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ  2021-2022

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 13.09.21 ξεκινάει μία ακόμη νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά μας, τους γονείς/κηδεμόνες μας αλλά και για μας τους εκπαιδευτικούς.

Μία ακόμη χρονιά πολύ ιδιαίτερη λόγω της προσπάθειας για μία όσο το δυνατόν κανονικής σχολικής ζωής αλλά και της ανάγκης εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Το σχολείο κατά τη λειτουργία, εφαρμοζοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, πρέπει πάνω απ’ όλα να εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλειά των παιδιών, των γονέων/κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών αλλά και κατ’ επέκταση των ευπαθών συγγενικών ατόμων τους. Αυτό θα πραγματοποιηθεί εάν τα παιδιά μας ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα προφύλαξης: να φορούν σωστά τη μάσκα, να αποφεύγουν την επαφή, να κρατούν αποστάσεις, να χρησιμοποιούν σωστά την τουαλέτα, να πλένουν καλά τα χέρια, να μην αγγίζουν το στόμα και τη μύτη, να καλύπτουν σωστά το στόμα τους όταν βήχουν, να κινούνται σύμφωνα με τις υποδείξεις, μέτρα με τα οποία θα πρέπει να έχουν εξοικειωθεί και να γνωρίζουν και από το σπίτι.


 ΓΕΝΙΚΗ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Το σχολείο θα λειτουργήσει σε δύο ομάδες τάξεων αλλά το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθ. στο σχολείο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το ίδιο.

Πρωινή Προσέλευση μαθ.  Στις 08:00-08:15 πμ.:  Οι μαθητές/τριες παραδίδονται στην είσοδο, εισέρχονται φορώντας μάσκα, δείχνουν κάθε Τρίτη Και Παρασκευή το ΝΕΟ Πιστοποιητικό Αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου(self test) και κατευθύνονται στην τάξη τους. Το Πιστοποιητικό δείχνεται στην είσοδο καθημερινά.

Οι γονείς δεν επιτρέπεται αυστηρά να εισέρχονται στην αυλή.

Αποχώρηση-Παράδοση των μαθητών:  Οι μαθητές/τριες θα παραδίδονται και στις δύο εξόδους της αυλής ως εξής:

-Στην Έξοδο του χώρου στάθμευσης θα παραδίδονται ΜΟΝΟ τα τμ:   Α1, Δ1, Δ2, Γ1, Ε1

-Στην Έξοδο του Πεζόδρομου θα παραδίδονται ΜΟΝΟ τα τμ:   Α2, Β1, Β2, Γ2, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2

Οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν το σχολείο ΜΟΝΟ μετά από συνενόνηση ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ.

Το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά από τις 14.09.21

Σίτιση Ολοημέρου: Λόγω μέτρων προφύλαξης αλλάζει ο τρόπος σίτισης και γι’ αυτό οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν από το σπίτι φαγητό που δεν απαιτεί ζέσταμα. 

Το Κυλικείο δε θα λειτουργήσει 

Πολλές Ευχές για μία Καλή και Ωφέλιμη Σχολική Χρονιά σε όλους μας.

                     Ο  Διευθυντής                      Τα Μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας

                                               του Σχολείου  μας

 


 

ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Μία ακόμη σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Μία χρονιά που ήταν φορτισμένη με πρωτόγνωρες εμπειρίες και βιώματα για όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή  25.06.21, τελευταία ημέρα του σχολικού έτους, θα γίνει ΜΟΝΟ η επίδοση των Τίτλων Προόδου και Σπουδών στους/στις μαθητές/τριες λόγω μέτρων προφύλαξης. 

Γι’ αυτό θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά την ίδια ώρα και θα σχολάσουν στις 8:45 σύμφωνα με τους κανόνες αποχώρησης.

Με πολλή αγάπη αποχαιρετούμε τα παιδιά της Στ΄ τάξης, που ανοίγουν τα φτερά τους για νέους, υψηλότερους ουρανούς.

Ευχόμαστε σε όλους/ες: ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ   ΚΑΙ   ΞΕΝΟΙΑΣΤΟ   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

(Σας περιμένουμε με υγεία το Σεπτέμβρη )


ΕΓΓΡΑΦΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμείτε τη φοίτηση του παιδιού σας στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ πρόγραμμα κατά τη νέα σχολική χρονιά,  θα πρέπει ΑΥΡΙΟ 12/5/21 το παιδί σας να το δηλώσει στο/η δάσκαλο/α του για να παραλάβει τη σχετική Αίτηση την οποία θα πρέπει να την αποστείλετε ΑΜΕΣΑ συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στις 13/5.

Φέτος οι μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν ΧΩΡΙΣ κανένα άλλο δικαιολογητικό (βεβ. εργασίας, ανεργίας κλπ)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!  Αίτηση πρέπει να κάνουν ΚΑΙ οι μαθητές/τριες που φοιτούν φέτος.

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής μαθητών (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα (θα λειτουργήσει εφόσον δηλωθούν τουλάχιστον 10 μαθητές).

Αποχώρηση μαθητών: Εκτός από την αποχώρηση στις 16:00 υπάρχει δυνατότητα δήλωσης ενδιάμεσης αποχώρησης του μαθητή στις 15.00, μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος. Η ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης που δηλώθηκε παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.


δήλωση Edupass

 

Η διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (σελφ τεστ) κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της, είναι υποχρεωτική και για να φοιτήσει στο σχολείο θα πρέπει από τη Δευτέρα 10/5/21, καθημερινά, να επιδεικνύει απλώς (δεν την παραδίδει) κατά την είσοδό του τη σχετική Σχολική κάρτα ότι έχει πραγματοποιηθεί. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες. Πατήστε παρακάτω:

ΕΝΤΥΠΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα, δεν γίνεται δεκτός/ή και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα με το συνοδό του/της ενώ εάν δε συνοδεύεται παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Παρακολουθήστε τις οδηγίες διεξαγωγής του ελέγχου. Περισσότερα ενημερωτικά ταινιάκια στο self-testing.gov.gr 

Προμήθεια-Διενέργεια ελέγχου

Η προμήθεια του πρώτου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο, ήδη από την Τετάρτη 5/5/21 και του δεύτερου από τη Δευτέρα 10/5/21, μαζί με τα ενημερωτικά φυλλάδια, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της  μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των γονέων/κηδεμόνων.

Για την τρέχουσα εβδομάδα, ο δωρεάν κατ’ οίκον αυτοδιαγνωστικός έλεγχος, σύμφωνα με τις οδηγίες και με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα, διενεργείται  δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Επίσης, μπορούν οι μαθητές/τριες, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα.

Εξαγωγή – Δήλωση του αποτελέσματος

Μετά την εξαγωγή του αποτελέσματος οι γονείς/κηδεμόνες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα  self-testing.gov.gr  και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν είναι θετικό, εκτυπώνουν την σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self- testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας αυτή τη βεβαίωση.

Υπενθυμίζεται η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικών, η μη ανταλλαγή αντικειμένων ή φαγητού.

 

 

 


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ  ΕΥΧΕΣ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και αγαπημένα μας παιδιά,

σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη για όλους περίοδο που χρειάζεται να δείξετε ιδιαίτερη δύναμη, υπομονή και επιμονή
Ο Διευθυντής, οι δάσκαλοι & οι δασκάλες
Σας εύχονται  ΚΑΛΗ  ΑΝΑCΤΑΣΗ  &  ΚΑΛΟ  ΠΑCΧΑ

                          με την πίστη ότι σύντομα θα ξαναγυρίσουμε στο όμορφο σχολείο μας!


 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  ΣΤΗΝ  Α΄ ΤΑΞΗ ΠΟΥ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΟ  ΕΤΟΣ  2015   ΓΙΑ  ΤΟ                ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ   2021-22                                           

 Σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, οι εγγραφές μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:

Για την αποφυγή του κινδύνου διασποράς του ιού COVID19 αλλά και ταλαιπωρίας:   Κατά την προσέλευσή σας για εγγραφή, θα πρέπει να εφαρμόζετε τα μέτρα προφύλαξης φορώντας ιατρική μάσκα και τηρώντας την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων.

– Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται  ΜΟΝΟ ύστερα από ραντεβού στο τηλ. επικοινωνίας:   23920 26569  και ΕΦΟΣΟΝ  υπάρχουν ΟΛΑ ΤΑ  ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   –   ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, ελπίζοντας να είστε όλοι/ες καλά, εσείς και φυσικά οι μαθητές/τριες μας, σας ενημερώνουμε ότι:
1.Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του σχολείου μέχρι νεωτέρας και συνεχίζεται το Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης στο οποίο επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

2.Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, οι εκπαιδευτικοί της Α ́ και Β ́ τάξης θα ενημερώνουν, ύστερα από προγραμματισμό, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους και οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών/τριών των υπολοίπων τάξεων θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Παρασκευή 19/3/21.
Ο Διευθυντής του σχολείου


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Πέμπτη 4/3/21 έως και  την Τρίτη 16/3/21, όπως ανακοινώθηκε, αναστέλλεται η λειτουργία του σχολείου και ξεκινά  το Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης (μέσω της εφαρμογής Webex)   σύμφωνα με το ωράριο που ήδη έχει εφαρμοστεί κατά τις προηγούμενες χρονικές περιόδους αναστολής.

Οι συναντήσεις για την εγγραφή στην Α΄ τάξη θα πραγματοποιούνται κανονικά, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.

 


       ΕΓΓΡΑΦΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ   ΣΤΗΝ  Α΄ ΤΑΞΗ 

     ΠΟΥ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΟ  ΕΤΟΣ    2015   ΓΙΑ  ΤΟ                ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ      2021-22                                           

 Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από  1  έως  20  Μαρτίου 2021

Για την αποφυγή του κινδύνου διασποράς του ιού COVID19 αλλά και ταλαιπωρίας:   Κατά την προσέλευσή σας για εγγραφή, θα πρέπει να εφαρμόζετε τα μέτρα προφύλαξης φορώντας ιατρική μάσκα και τηρώντας την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων.

– Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται  ΜΟΝΟ ύστερα από ραντεβού στο τηλ. επικοινωνίας:   23920 26569  και ΕΦΟΣΟΝ  υπάρχουν ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

 1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια. [Δεν προσκομίζεται-Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο]
 2. Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 3. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Σε περίπτωση μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης.
 4. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή. (λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο οικίας)
 5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). [Το σχετικό έντυπο δίνεται από το σχολείο και υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης αργότερα]

Ο/Η αιτών/ούσα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να γνωρίζει τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου των δύο κηδεμόνων.

Ταυτοχρόνως γίνεται και η Αίτηση φοίτησης στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

                    Σχολική Περιφέρεια  3ου  Δημοτικού  Σχολείου  Περαίας

Κάτω Περαία:  Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Ρωμανού-Κρήτης- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Π. Κουντουριώτου – Ρωμανού.

Κάτω Νέοι Επιβάτες:   Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Λεωφόρος Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας – 25ης Μαρτίου – Π. Κουντουριώτου – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο Διευθυντής Του Σχολείου                                                       


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

      Σας ενημερώνουμε ότι υπήρξε ενημέρωση για διάγνωση δεύτερου θετικού κρούσματος μαθητή/τριας στο ίδιο τμήμα(Ε2) που ήδη βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας. Ύστερα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό, ΔΕΝ επηρεάζεται το χρονικό διάστημα του κατ’ οίκον περιορισμού όλων των άλλων μαθητών/τριών των τμημάτων Ε2-Ε Γερμανικών και 4Ο Ολοημέρου που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας και επιστρέφουν στο σχολείο την Πέμπτη 25/2/21.

Υπενθυμίζεται ότι: το πρωινό Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης προς τους/τις μαθητές/τριες συνεχίζεται και οι μαθητές/τριες του Στ2 επιστρέφουν στο σχολείο την Παρασκευή 19/2/21.

 Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τριά μας.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου

Υψηλάντης Μιχάλης


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ-ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι

1.Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Θερμαϊκού, Δευτέρα 15/2 και Τρίτη 16/2, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Θερμαϊκού λόγω παγετού.

2.Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, που μόλις παρελήφθη, από Δευτέρα 15/2 το μεσημέρι και για το διάστημα που το σχολείο θα είναι κλειστό, θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης προς όλα τα τμήματα του σχολείου ΑΚΡΙΒΩΣ με την ίδιο Πρόγραμμα μαθημάτων του τμήματος και το ίδιο απογευματινό Ωράριο (πάντα μέσω της εφαρμογής Webex) που εφαρμόστηκε από το σχολείο μας κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας του το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθύμιση ωραρίου Προγράμματος:

Ώρα Από Έως

1η 14:10-14:40

2η 14:50-15:20

3η 15:30-16:00

4η 16:10-16:40

5η 16:50-17:20

3.ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το απογευματινό Πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν και τα συγκεκριμένα τμήματα που είχαν ειδοποιηθεί και επρόκειτο να έχουν ιδιαίτερη πρωινή Τηλεκπαίδευση λόγω ιού.

Ο Διευθυντής του σχολείου

 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ  ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΤΙΚΟΥ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

      Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου μας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης δεύτερου θετικού κρούσματος μαθητή/τριας του σχολείου μας, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων από την Παρασκευή 12/2/21 έως νεωτέρας ενημέρωσης.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πλήρης απολύμανση των χώρων του σχολείου.

       Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο των συγκεκριμένων τμημάτων(Ε2 και Ε Γερμανικών). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

 Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τριά μας.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου

Υψηλάντης Μιχάλης

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ  ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ  ΘΕΤΙΚΟΥ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

      Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου μας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης θετικού κρούσματος μαθητή/τριας του σχολείου μας, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος από αύριο Παρασκευή 12/2/21 έως νεωτέρας ενημέρωσης.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ-ΣΗΜΕΡΑ- πλήρη απολύμανση του σχολικού χώρου.

       Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο των συγκεκριμένων τμημάτων(Στ2 και 4ο τμ. Ολοημέρου). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

 Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον/στην μαθητή/τριά μας.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου

Υψηλάντης Μιχάλης


1821 – 2021:  200 ΧΡΟΝΙΑ  –  ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ  ΣΗΜΑ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

-Από το ..Μαύρο 1821 έως το..Γαλανόλευκο 2021..200 Χρόνια γεμάτα με ανδραγαθήματα, Ιστορία, Πολιτισμό, ακόμα περισσότερους αγώνες και θυσίες για Δημοκρατία, Ανεξαρτησία για μία Λεύτερη Πατρίδα Ελλάδα κι ένα πιο Περήφανο Ελληνικό Έθνος.

(Επετειακό Σήμα Σχολείου για τα 200 χρ. από το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας μας, τον αγώνα για την απελευθέρωση από τη σκλαβιά).

 


 ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ  

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

 

        Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή  29.01.21, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με τη ίδια ώρα προσέλευσης και αποχώρησης καθώς και το Ολοήμερο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα. Το Σάββατο 30.01.21, από την αντιπροσωπεία μαθητών/τριών της Σημαίας του σχολείου, ΜΟΝΟ ο σημαιοφόρος, θα προσέλθει στις 8:45 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την τέλεση της δοξολογίας.

 


  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ  

            ΔΕΥΤΕΡΑ  11/1/2021

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11/1/21 το σχολείο μας θα επαναλειτουργήσει κανονικά με το ίδιο ωράριο όπως και πριν την αναστολή: Προσέλευση μαθητών/τριών στο σχολείο με μάσκα από 08:00 έως και 08:15 και Αποχώρηση από τις δύο διαφορετικές εξόδους της αυλής, αναλόγως τμήματος, στις 13:15.

Επισημαίνεται ότι για την καλύτερη προστασία των παιδιών μας είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων. Συνεπώς:

— Οι γονείς/κηδεμόνες που περιμένουν να παραλάβουν το παιδί τους έξω από το σχολείο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ!!!

Επίσης να μην κλείνουν τις εξόδους, εμποδίζοντας έτσι την ελεύθερη αποχώρηση των μαθητών/τριών προκαλώντας το συνωστισμό τους μέσα στο σχολείο!!

–Κάθε μαθητής/τρια:  Πρέπει να έχει πάντα και δεύτερη μάσκα μαζί του/της, να ντύνεται με ζεστά ρούχα και σε περίπτωση βροχής να έχει ομπρέλα.

Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Καλή μας αρχή, πάντα με υγεία και αισιοδοξία!!!

Ο Διευθυντής του σχολείου


 

ΕΞ  ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το σχολείο πρόκειται να διαθέσει ηλεκτρονικές συσκευές(τάμπλετ) προς δανεισμό σε μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν διαθέτουν, για την παρακολούθηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Για τη χορήγησή τους θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως οι οικογένειες που δεν έχουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ στο σπίτι, με περισσότερους μαθητές ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, μονογονεïκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή με χαμηλό εισόδημα.

Επειδή ο αριθμός θα είναι πολύ περιορισμένος, όσοι γονείς έχουν ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ, να το δηλώσουν τη Δευτέρα 23/11 στο/η Δάσκαλο/α τους.

Η συσκευή θα δανειστεί με Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα επιστραφεί άμεσα όταν επαναλειτουργήσει το σχολείο και στην αρχική καλή κατάσταση, διαφορετικά θα πρέπει να αντικατασταθεί από το χρήστη.

Ελπίζουμε να είστε καλά, εσείς μα και οι μαθητές/τριες μας!

Ο Διευθυντής του Σχολείου


                   ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ –  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες,

Ύστερα από ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ τα Δημοτικά Σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από Δευτέρα 16/11/2020 έως και Παρασκευή 27/11/2020.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, την Εκπαιδευτική τηλεόραση και τη Σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση:

Α. Η Εκπαιδευτική τηλεόραση θα ξεκινήσει  τη Δευτέρα 16/11, το πρωί στις 9 π.μ. στην ΕΡΤ2, όπου θα προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Β. Η Σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11, θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Για το ακριβές πρόγραμμα και πρόσθετες οδηγίες για τη συμμετοχή σας στην τηλε-εκπαίδευση θα ενημερωθείτε από το/η δάσκαλο/α του τμήματός σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την 1η ομιλία της e-Σχολής Γονέων ‘’Μεγαλώνοντας, μαθαίνοντας και επικοινωνώντας με τα παιδιά μας’’ για το σχολικό έτος 2020-2021, η οποία γίνεται σε συν-διοργάνωση με τις/τους κ.κ Διευθύντριες/Διευθυντές και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων της Ενότητας των Δημοτικών Σχολείων της παιδαγωγικής μας ευθύνης με Θέμα: «Προκλήσεις και δυνατότητες ανάπτυξης οικογενειακών δεσμών στον σύγχρονο κόσμο των ψηφιακών μέσων και εφαρμογών» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6-8 μ.μ 

Ομιλήτρια θα είναι η κ.Βικτωρία Σαραφιανού, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Μ. Sc.

Για να συνδεθείτε στην 1η ομιλία της e-Σχολής Γονέων βάζετε στην μπάρα αναζήτησης την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://minedu-primary.webex.com/meet/dsidiropou


 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ενημερωθείτε παρακάτω για το Συνολικό Πρόγραμμα της  e Σχολής Γονέων που διεξάγεται μέσω του διαδικτυακού μέσου τηλεδιασκέψεων WebEx του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Πρόγραμμα Αφίσα Ομιλιών_ e- Σχολής Γονέων 

……………………………………………………………………………………………………

        

      ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις αλλά θα συμμετάσχει και σε κοινές του Δήμου, τιμώντας τις εθνικές επετείους της απελευθέρωσης της Πόλης μας στις 26 Οκτωβρίου 1912 και του έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με τις Οδηγίες Εορτασμού του ΥΠΑΙΘ και του του Δ. Θερμαϊκού για τη τήρηση μέτρων κατά του κορωνοϊού, ως εξής:

Δευτέρα    26.10.20:      ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΑΡΓΙΑΣ

Τρίτη       27.10.20:      Όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή στο τμήμα τους. Θα σχολάσουν στις 9:45.

Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.

Τετάρτη  28.10.20:  Από την αντιπροσωπεία του σχολείου, ΜΟΝΟ ο σημαιοφόρος, θα προσέλθει στις 9:30 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την τέλεση της δοξολογίας. Μετά το πέρας αυτής, θα κατευθυνθεί (με δικό του μέσο) στο Ηρώο για την κατάθεση στεφάνου. ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.      


ΕΝΑΡΞΗ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΕΞ  ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  Γ2

     Aγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,   

Κατ’ αρχάς ελπίζουμε να είστε όλοι/ες καλά, εσείς και τα παιδιά μας!  Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 10πμ θα ξεκινήσει προς τους μαθητές/τριες του τμήματος (Γ2) το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που έπρεπε να καταρτιστεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

     Σας θυμίζω ότι η μεθοδολογία παρακολούθησης είναι η ίδια που εφαρμόστηκε από το σχολείο μας πριν το καλοκαίρι μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex και προαπαιτούνται:
Προσωπικός Υπολογιστής ή tablet,  με κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο, όπου έχετε «κατεβάσει» την εφαρμογή της Webex και σύνδεση στο διαδίκτυο. 
[Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/]

    Εάν, κατά την έναρξη, αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό θέμα, μπορείτε να καλέσετε το 23920 28986, στις 10πμ και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.

Για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή τάξη, πληκτρολογήστε το σύνδεσμο (link) κάθε εκπαιδευτικού (που σας έχει σταλεί ιδιαιτέρως), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

      –Τη Δευτέρα, 10-12πμ, η κ. Αβραμίδου Δέσποινα (Αγγλικά)

    – Την Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή, 10-12πμ, ο κ. Καράνος Απόστολος (Γλώσσα-Μαθηματικά).

  Ελπίζουμε να σας έχουμε σύντομα κοντά μας.

  Ο Διευθυντής του Σχολείου

 


Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Κυριακή 20/9, πραγματοποιήθηκε  σε όλους  τους χώρους του σχολικού διδακτηρίου Απολύμανση-Μικροβιοκτονία, καθιστώντας το ασφαλές για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου

Υψηλάντης Μιχάλης

 

 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ  ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ  ΘΕΤΙΚΟΥ  ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου μας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης, το βράδυ της Παρασκευής, θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού του σχολείου μας, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), θα πρέπει να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από τη Δευτέρα 21/9/20 έως και την Παρασκευή 2/10/20,  με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους. Εάν κατά την διάρκεια της δεκατετραήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

[Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ]

       Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

       Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος(Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό μας.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου

Υψηλάντης Μιχάλης

 


ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14.09.20

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη νέα (πολύ πρόσφατη) εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με ΘΕΜΑ: «Διευκρινιστικές οδηγίες για Δημοτικά σχολεία την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-21», την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Έτσι η αρχική ανακοίνωση τροποποιείται ως κάτωθι:

     Σας πληροφορούμε ότι τη Δευτέρα 14.09.20 στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός του σχολείου μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21, στην αυλή με αντιπροσωπεία(όπως προβλέπεται) μαθητών και γονέων (Αυστηρά ένας για κάθε παιδί),  ΜΟΝΟ της Α΄τάξης με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Προσέλευση μαθητών/τριών:  Στις  08:15 πμ. όλοι/ες οι ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ, παραδίδονται στην είσοδο και κατευθύνονται στην τάξη τους για την πρώτη γνωριμία και να παραλάβουν το εκπαιδευτικό υλικό – γι΄ αυτό το σκοπό θα πρέπει να φέρουν κενές τσάντες – και ακολούθως θα αποχωρήσουν.  Οι γονείς δεν επιτρέπεται αυστηρά να εισέλθουν στην αυλή (εκτός της Α΄τάξης ). Μπορούν να αναμένουν να παραλάβουν τα παιδιά τους περίπου στις 11:30.

Από την Τρίτη 15.09.20 το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ από 8:15 π.μ. έως 1:15 μ.μ. το Πρωινό πρόγραμμα και από 1:15 έως 4:00 μ.μ. το Ολοήμερο.   


 

ΕΝΑΡΞΗ  ΝΕΟΥ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ  ΕΤΟΥΣ  2020-2021

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14.09.20 ξεκινάει μία ακόμη νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά μας, τους γονείς/κηδεμόνες μας αλλά και για μας τους εκπαιδευτικούς.

Μία χρονιά πολύ ιδιαίτερη λόγω της προσπάθειας για μία όσο το δυνατόν κανονικής σχολικής ζωής αλλά και της ανάγκης εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  αλλά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει για να ενημερωθείτε διεξοδικά, να σας λυθούν τυχόν απορίες αλλά και να κατανοήσετε πως:    το Σχολείο, σε πλαίσιο συναίνεσης και αγαστής συνεργασίας, σεβόμενο την οιανδήποτε άλλη άποψη, καλείται, ως οφείλει, να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα μέτρα αλλά και να κάνει οτιδήποτε δυνατόν για την προστασία των παιδιών, των γονέων/κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών αλλά και των ευπαθών συγγενικών ατόμων τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ με θέμα: «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020 – 2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους».

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

το σχολείο πρόκειται να ανοίξει και να υποδεχθεί με μεγάλη χαρά τα παιδιά του αλλά η λειτουργία του πρέπει πάνω απ’ όλα να εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλειά τους και αυτό θα πραγματοποιηθεί εάν τα παιδιά μας ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα προφύλαξης: να φορούν σωστά τη μάσκα, να αποφεύγουν την επαφή και να κρατούν αποστάσεις, να χρησιμοποιούν σωστά την τουαλέτα, να πλένουν καλά τα χέρια, να μην αγγίζουν το στόμα και τη μύτη, να καλύπτουν σωστά το στόμα τους όταν βήχουν, να κινούνται σύμφωνα με τις υποδείξεις, μέτρα με τα οποία θα πρέπει να έχουν εξοικειωθεί και να γνωρίζουν και από το σπίτι.

 

ΓΕΝΙΚΗ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Το σχολείο θα λειτουργήσει σε δύο ομάδες τάξεων αλλά το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθ. στο σχολείο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το ίδιο.

Η  ΧΡΗΣΗ  ΜΑΣΚΑΣ  ΑΠΟ  ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  (Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες και εξαιρέσεις)

Πρωινή Προσέλευση μαθ.:  Στις 08:00-08:15 πμ.:  Οι ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ, παραδίδονται στην είσοδο και κατευθύνονται στην τάξη τους.  Οι γονείς δεν επιτρέπεται αυστηρά να εισέρχονται στην αυλή.

Αποχώρηση-Παράδοση των μαθητών:  Οι γονείς δεν επιτρέπεται αυστηρά να εισέρχονται στην αυλή. Οι πόρτες ΔΕΝ θα ανοίγουν από πριν. Οι μαθητές/τριες θα παραδίδονται και στις δύο εξόδους της αυλής ως εξής:

-Στην Έξοδο του χώρου στάθμευσης θα παραδίδονται ΜΟΝΟ τα τμ:   Α1, Δ1, Δ2, Γ1, Ε1

-Στην Έξοδο του Πεζόδρομου θα παραδίδονται ΜΟΝΟ τα τμ:   Α2, Β1, Β2, Γ2, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2

Οι γονείς που για οποιονδήποτε υπηρεσιακό λόγο χρειάζεται να επισκεφθούν το σχολείο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ.

Το Ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά από τις 15.09.20 

Σίτιση Ολοημέρου: Λόγω μέτρων προφύλαξης αλλάζει ο τρόπος σίτισης και γι’ αυτό οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν από το σπίτι φαγητό που δεν απαιτεί ζέσταμα. 

Το Κυλικείο, για λόγους του ιδιοκτήτη, δε θα λειτουργήσει 

 

Πολλές Ευχές για μία Καλή και Ωφέλιμη Σχολική Χρονιά σε όλους μας.

                     Ο  Διευθυντής                      Τα Μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας

                                               του Σχολείου  μας

 

 

 


 ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Μία ακόμη σχολική χρονιά έφθασε στο τέλος της. Μία χρονιά που ήταν φορτισμένη με πρωτόγνωρες εμπειρίες και βιώματα για όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η επίδοση των Τίτλων Προόδου/Σπουδών και Βαθμολογίας  Γ΄ τριμ. θα γίνει σε δύο ημέρες σε κλειστό φάκελο στη σάκα του/της μαθητή/τριας ως εξής:

Πέμπτη 25/6  θα δοθούν στους/ις μαθητές/τριες που παρακολουθούν μάθημα αυτήν την ημέρα και σε όσους λείπουν με υπ. δήλωση ή στο γονέα τους, αλλά ανήκουν σε αυτό το τμήμα. 

Παρασκευή 26/6  θα δοθούν στους/ις μαθητές/τριες που παρακολουθούν μάθημα αυτήν την ημέρα και σε όσους λείπουν με υπ. δήλωση ή στο γονέα τους, αλλά ανήκουν σε αυτό το τμήμα.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και τις δύο τελευταίες(μία για κάθε τμήμα) ημέρες μέχρι τις 13:15.

Με πολλή πολλή αγάπη αποχαιρετούμε τα παιδιά της Στ΄ τάξης για το νέο τους ταξίδι. Τα παιδιά που δεν πήραν μέρος στην εκδρομή της Αθήνας, θα παραλάβουν το πολύ ωραίο καπέλο του σχολείου μας.

 


 

 

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις Οδηγίες και τα Προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού. 

 

ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΕΟΔΥ

 


 

ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                         Ενημέρωση – Οδηγίες

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

μετά από αρκετό καιρό δοκιμασίας για όλους και την Πατρίδα μας, το σχολείο μας ανοίγει και πάλι για να υποδεχθεί με χαρά τους μαθητές και τις μαθήτριες του!!

Από τη Δευτέρα 1 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, θα λειτουργήσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, προσαρμοσμένο στα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας κατά της διασποράς του ιού:

Χωρισμός Τμημάτων σε  2 Μέρη προσέλευσης διαφορετικής ημέρας την εβδομάδα.: Οι μαθητές/τριες κάθε τμήματος θα χωριστούν αλφαβητικά σε δύο μέρη που θα προσέρχονται εναλλάξ σε διαφορετικές ημέρες εβδομαδιαίως σύμφωνα με το Πρόγραμμα Προσέλευσης Μερών.

– Το 1ο Μέρος κάθε τμήματος (οι πρώτοι μισοί αλφαβητικά μαθητές) θα ξεκινήσει αυτή τη Δευτέρα 1/6, ενώ το 2ο  Μέρος (οι υπόλοιποι μισοί) την Τρίτη 2/6 και ούτω καθεξής.

[Ο/η δάσκαλός/α σας θα σας ενημερώσει σε ποιο μέρος του τμήματος ανήκετε]

Το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθ. στο σχολείο ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το ίδιο.

Πρωινή Προσέλευση μαθ.:  Οι γονείς δεν επιτρέπεται αυστηρά να εισέρχονται στην αυλή. Οι μαθ. κατευθύνονται στην αυλή στο χώρο του τμήματός τους μέχρι να κληθούν σε παράταξη κρατώντας τις αποστάσεις.  

Αποχώρηση-Παράδοση των μαθητών:  Οι γονείς δεν επιτρέπεται αυστηρά να εισέρχονται στην αυλή. Οι πόρτες ΔΕΝ θα ανοίγουν από πριν. Οι μαθ. θα παραδίδονται και στις δύο εξόδους της αυλής ως εξής:

-Στην Έξοδο του χώρου στάθμευσης θα παραδίδονται ΜΟΝΟ τα τμ:   Α1, Δ1, Δ2, Γ1, Ε1, ΣΤ3

-Στην Έξοδο του Πεζόδρομου θα παραδίδονται ΜΟΝΟ τα τμ:   Α2, Β1, Β2, Γ2, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2

Το Ολοήμερο πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όσοι επιθυμούν το παιδί τους να παρακολουθήσει το Ολοήμερο κατά τη νέα σχολ. χρονιά  2020-21 πρέπει να κάνουν ΑΙΤΗΣΗ ΑΜΕΣΑ!!

Επιλογή Β΄ Ξένης γλώσσας μαθ. Δ΄ τάξης: Οι γονείς πρέπει να κάνουν Δήλωση ΑΜΕΣΑ!

Υπεύθυνη Δήλωση μη προσέλευσης μαθητή: Εάν κάποιος γονέας επιθυμεί το παιδί του να μην προσέλθει στο σχολείο, γιατί το ίδιο ή μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ανήκει σε ευπαθή ομάδα υψηλού κινδύνου έναντι του κορονοϊού covid 19, όπως αυτή καθορίζεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πρέπει να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση μη προσέλευσης για το υπόλοιπο σχολικό έτος.

Διατήρηση Διδακτικών Βιβλίων: Οι μαθητές πρέπει να τα διατηρήσουν για μελλοντική χρήση.

Το Κυλικείο δε θα λειτουργήσει και γι’ αυτό οι μαθ. θα πρέπει να έχουν από το σπίτι φαγητό. Όμως για λόγους προφύλαξης  ΚΑΙ ένα μπουκάλι με ΝΕΡΟ!!

 Επίσης σας ενημερώνουμε ότι:

Η χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι προαιρετική

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα γίνεται ατομική απολύμανση χεριών με αντισηπτικό

Θα υπάρχουν δύο καθαρίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου

 

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

το σχολείο άνοιξε να υποδεχθεί τα παιδιά του αλλά η λειτουργία του πρέπει πάνω απ’ όλα να εξασφαλίζει την ασφάλειά τους και αυτό θα πραγματοποιηθεί εάν τα παιδιά μας ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα προφύλαξης: να χρησιμοποιούν σωστά την τουαλέτα, να πλένουν καλά τα χέρια τους, να αποφεύγουν την επαφή, να μην αγγίζουν το στόμα και τη μύτη, να κινούνται σύμφωνα με τις υποδείξεις, να καλύπτουν σωστά το στόμα τους όταν βήχουν, μέτρα με τα οποία θα πρέπει να έχουν εξοικειωθεί και να γνωρίζουν και από το σπίτι.

Ο  Διευθυντής                      Τα Μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας

                        του Σχολείου  μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

Μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, να υπογράψετε την παραπάνω ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΔΉΛΩΣΗ και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο σχολείο. Διαφορετικά θα πρέπει να περάσετε προσωπικά από το σχολείο να την συμπληρώσετε.

mail@3dim-peraias.thess.sch.gr

 


ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΒΙΒΛΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.


 

       ΕΓΓΡΑΦΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ   ΣΤΗΝ  Α΄ ΤΑΞΗ 

     ΠΟΥ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ  ΤΟ  ΕΤΟΣ    2014   ΓΙΑ  ΤΟ                ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ      2020-21                                           

 Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από  15  έως  29  Μαΐου 2020

Για την αποφυγή του κινδύνου διασποράς του ιού COVID19 αλλά και ταλαιπωρίας:

Κατά την προσέλευσή σας για εγγραφή, θα πρέπει να εφαρμόζετε τα μέτρα προφύλαξης τηρώντας την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και φορώντας ιατρική μάσκα.

 Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από   09:00 – 13:00  ύστερα από ραντεβού στα τηλ. επικοινωνίας:   23920 28986 – 23920 26569 με ταυτότητα ή διαβατήριο και ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Αίτηση. [Το σχετικό έντυπο δίνεται από το σχολείο]

1.Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια.[Αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο]

2,Βιβλιάριο υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3.Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Σε περίπτωση μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης.

4.Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο οικίας)

5.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). [Το σχετικό έντυπο δίνεται από το σχολείο και υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης αργότερα]

6.Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου κηδεμόνα.                                                                                       

 Σχολική Περιφέρεια  3ου  Δημοτικού  Σχολείου  Περαίας

Κάτω Περαία:  Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κρήτης– Σόλωνος – Ιωνίας – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Ακτής – 28ης Οκτωβρίου – Μηδείας.

Κάτω Νέοι Επιβάτες:   Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λεωφόρος Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας – 25ης Μαρτίου – Κουντουριώτου – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 23920 28986 – 23920 26569

                                                                       Ο Διευθυντής Του Σχολείου   


 

ΕΓΓΡΑΦΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Αίτηση-Δήλωση με τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι  τις  11 – 6 – 20.

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Αφού διαβάσετε την επισυναπτόμενη πληροφόρηση, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, να υπογράψετε την παρακάτω ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο σχολείο. Διαφορετικά θα πρέπει να περάσετε προσωπικά από το σχολείο να την συμπληρώσετε.

mail@3dim-peraias.thess.sch.gr

 


ΕΠΙΛΟΓΗ   Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  ΤΗΣ Δ’  ΤΑΞΗ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Δ΄ταξης,

μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, να υπογράψετε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση επιλογής της Β’ ξένης γλώσσας που επιθυμείτε να διδαχτεί το παιδί σας στις επόμενες τάξεις και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο σχολείο. Διαφορετικά θα πρέπει να περάσετε προσωπικά από το σχολείο να κάνετε την επιλογή.

mail@3dim-peraias.thess.sch.gr


 

ΑΛΛΑΓΗ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ   Β’ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  ΤΗΣ ΣΤ’  ΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης,

Εάν για οποιοδήποτε λόγο επιθυμείτε το παιδί σας να διδάσκεται στο Γυμνάσιο άλλη Β’ Ξένη γλώσσα από αυτή που ήδη παρακολουθεί, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, να υπογράψετε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση ΑΛΛΑΓΗΣ επιλογής της Β’ ξένης γλώσσας και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο σχολείο. Διαφορετικά θα πρέπει να περάσετε προσωπικά από το σχολείο να κάνετε την αλλαγή.

mail@3dim-peraias.thess.sch.gr

 


ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  ΤΗΣ  ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ  ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ, ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΑ

 


 

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και αγαπημένα μας παιδιά,

σε αυτή τη ιδιαίτερα δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους περίοδο που χρειάζεται να δείξετε ιδιαίτερη δύναμη, υπομονή και επιμονή
Ο Διευθυντής, οι δάσκαλοι & οι δασκάλες
Σας εύχονται  ΚΑΛΗ  ΑΝΑCΤΑΣΗ  &  ΚΑΛΟ  ΠΑCΧΑ

                          με την πίστη ότι σύντομα θα ξαναγυρίσουμε στο όμορφο σχολείο μας!
(Υπενθυμίζω την εγγραφή σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο)


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,
ελπίζουμε κατά αρχάς να είστε καλά στην υγεία σας, εσείς μα και οι δικοί σας.
Σας ενημερώνουμε για την εκκίνηση της διαδικασίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την οποία θα ενημερωθείτε από τον εκπαιδευτικό του τμήματός σας με τον οποίο θα έχετε πλέον μία ιδιαίτερη συνεργασία.
Θα πρέπει να αποσαφηνισθεί πως, αυτή η διαδικασία, με προγραμματισμό, μέσο και περιεχόμενο, που να μπορεί να ανταποκριθεί ο μεγαλύτερος αριθμός γονέων, κομβικό στόχο έχει τη δόμηση μίας τακτικής, προσιτής από τους περισσότερους μαθητές/γονείς, εκπαιδευτικής διαδραστικής επαφής-επικοινωνίας με το μαθητή για όσο απαιτηθεί, με σκοπό να τον κρατήσει σε εγρήγορση και όχι για να υποκαταστήσει την 6ωρη καθημερινή σχολική διδασκαλία ή την προαγωγή-παράδοση νέας διδακτικής ύλης.
Η εκκίνηση της διαδικασίας ήταν προγραμματισμένη για ενωρίτερα, αλλά η ανταπόκριση στη συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων κηδεμόνων, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και την προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία, ήταν ιδιαιτέρως αργή, και αν και ακόμη και σήμερα υπάρχουν ελλείψεις, που ευελπιστούμε να καλυφθούν στην πορεία, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι μαθητές/τριες μας έχουν δικαίωμα στην Παιδεία, για να μη χαθεί και άλλος χρόνος, αποφασίστηκε να ξεκινήσει σήμερα.

Με την ευχή, γρήγορα όλοι/ες και η Πατρίδα μας, να εξέλθει από αυτή την περιπέτεια,
Σας εύχομαι δύναμη, υπομονή και καλή δημιουργική συνέχεια.

Ο Διευθυντής του σχολείου
Υψηλάντης Μιχάλης

 


ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Μετά από ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,
Παρακαλούμε να αποστείλετε  ΑΜΕΣΑ την ηλεκτρονική διεύθυνση (email)  του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας  με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του σχολείου:  

mail@3dim-peraias.thess.sch.gr

 (μαζί με Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας- Τάξη/Τμήμα-Ονοματεπώνυμο κηδεμόνα)

για να καταχωριστεί στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα και να γίνει η εξακρίβωση των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την τηλεκπαίδευση που σχεδιάζεται από το ΥΠΑΙΘ.

                                                                        Ο Διευθυντής του σχολείου

 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!  –  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας πληροφορούμε ότι:

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε

ΤΗΝ  ΑΝΑΣΤΟΛΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ  ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ  14  ΗΜΕΡΕΣ.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

 


 

   Πραγματοποίηση διάλεξης με θέμα:«Η Έξυπνη Παιδεία ως Εφαρμοσμένη Διδασκαλία» με ομιλητή τον κ. Ν. Λυγερό.

Σχετική ενημέρωση και όλη η διάλεξη στη σελίδα  «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ»


                                       

     3ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΠΕΡΑΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  3Ο  Δημοτικό Σχολείο Περαίας, επιχειρώντας να προσεγγίσει παιδαγωγικά, κοινωνικοπολιτισμικά θέματα, που καταγράφονται καθημερινά και προβληματίζουν μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες, οργανώνει και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη διάλεξη με θέμα:             

 

«Η Έξυπνη Παιδεία ως Εφαρμοσμένη Διδασκαλία»

με ομιλητή τον  κ. Νίκο  Λυγερό,  Στρατηγικό αναλυτή, που θα πραγματοποιηθεί το   Σάββατο   22  Φεβρουαρίου  2020 στις 7 μ.μ. στο θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 Περαίας.

                                                                    Ο Διευθυντής του σχολείου      

                                                                      Υψηλάντης  Κ. Μιχάλης                                


 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με Απόφαση του Δ. Θερμαϊκού, για την αποφυγή εξάπλωσης των ιώσεων και την προστασία της υγείας του πληθυσμού,

        ΑΥΡΙΟ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  31-1-2020   ΚΑΙ  ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ   3-2-2020

ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΘΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ   ΚΛΕΙΣΤΑ.

 


  ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ  (ΠΕΜΠΤΗ 30.01.20) 

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

το σχολείο, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, την Πέμπτη  30.01.20, ημέρα των Τριών Ιεραρχών, θα λειτουργήσει κανονικά με το καθημερινό του ωράριο.

         Θα πραγματοποιηθούν αφιερωματικές δράσεις και η αντιπροσωπεία του σχολείου, σημαιοφόρος, παραστάτες, καταθέτης στεφάνου και ταμπελοφόρος, θα παραστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την τέλεση της δοξολογίας.   

 


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας οι γονείς στο σπίτι πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

Συμπτώματα:   · Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38ο C) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:    · Βήχα     · Πονόλαιμο     · Μυαλγίες    · Συνάχι     · Πονοκέφαλο      · Ρίγος          · Αίσθημα κόπωσης      · Διάρροια και εμέτους

Τα παιδιά που παρουσιάζουν αυτά, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των ασθενών παιδιών θα ειδοποιούνται αμέσως, με σκοπό την απομάκρυνσή τους από το σχολείο.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

          Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος  σύμφωνα με το οποίο θα διανεμηθούν, στους μαθητές μας, σε τακτά διαστήματα, φρέσκα φρούτα (μήλο, πορτοκάλι, αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο,  μανταρίνι) και λαχανικά (τοματίνια, αγγουράκι) καθώς και φρέσκο γάλα, με βασικό στόχο την υιοθέτηση υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς από τα παιδιά.

 


 

        ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  ΗΜΕΡΩΝ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας πληροφορούμε ότι:

        Την Πέμπτη 19.12.19, στις 13:20, θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς η τριμηνιαία παιδαγωγική ενημέρωση και επίδοση βαθμολογίας για τη διαγωγή και πρόοδο του παιδιού σας. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

        Την Παρασκευή 20.12.19, στις 17:30, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να ζήσετε τη μαγεία των ημερών, στην όμορφη χριστουγεννιάτικη εορτή «Ο Αη Βασίλης και οι καλικάντζαροι», που έχουν ετοιμάσει με πολύ μεράκι οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης με τις δασκάλες τους. Παρακαλούνται οι γονείς της Β΄ τάξης, προαιρετικά, να φέρουν κάποιο έδεσμα για το καθιερωμένο τραπέζι μετά τη γιορτή.

         Τη  Δευτέρα 23.12.19, τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου μας πριν τις διακοπές, θα γίνει ο καθιερωμένος, για τις άγιες αυτές ημέρες, εκκλησιασμός του σχολείου. Ο πρωινός κύκλος και το Ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.  

       Τα μαθήματα θα επαναληφθούν μετά τις διακοπές, την Τετάρτη 08.01.20.

Ο διευθυντής, οι δάσκαλοι, οι δασκάλες και οι μαθητές

του σχολείου μας σας εύχονται ολόψυχα:

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ


          

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου γι’ αυτό

την Παρασκευή 15.11.19 όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή. Θα σχολάσουν στις 9:30 (περίπου). Το Ολοήμερο (και η Πρωινή Ζώνη) ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ αυτή την ημέρα.


 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις αλλά θα συμμετάσχει και σε κοινές του Δήμου, τιμώντας τις εθνικές επετείους της απελευθέρωσης της Πόλης μας στις 26 Οκτωβρίου 1912 και του έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, ως εξής:

Παρασκευή  25.10.19:      Όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή. Θα σχολάσουν στις 9:45 (περίπου).

Το Ολοήμερο ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Δευτέρα  28.10.19:  – Η αντιπροσωπεία του σχολείου, σημαιοφόρος, παραστάτες, καταθέτης στεφάνου και ταμπελοφόρος,  θα προσέλθει στις 9:30 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την τέλεση της δοξολογίας. Μετά το πέρας αυτής, τα παιδιά θα κατευθυνθούν (με δικό τους μέσο) στο Ηρώο για την κατάθεση στεφάνου. Ακολούθως θα μεταφερθούν με λεωφορείο του Δήμου στο σημείο συγκέντρωσης τμημάτων.

-Τα παιδιά των τμημάτων παρέλασης (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη) θα προσέλθουν στις 10:45 στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα Νέων Επιβατών απόπου θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Επισημαίνεται ότι πρέπει να είναι καταλλήλως ντυμένα. Όλα τα παιδιά – παπούτσια: μαύρα (όχι αθλητικά). Πάνω: άσπρο μακρυμάνικο πουκάμισο (χωρίς σχέδια). Κάτω – οι μαθητές: σκούρο μπλε παντελόνι (όχι τζην), – οι μαθήτριες: σκούρα μπλε φούστα και καλσόν στο χρώμα του ποδιού.


 

  Λειτουργία Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) για τη σχολική χρονιά 2019-2020

      Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

     Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας λειτουργεί Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) για τη σχολική χρονιά 2019-2020.

     Η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός της επιτροπής θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου και θα πραγματοποιούν συναντήσεις κάθε Τρίτη, 8:15 – 13:15, δρώντας υποστηρικτικά και διαγνωστικά, απαντώντας στις ανάγκες των μαθητριών/ μαθητών μας και των γονέων.

     Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται, αφού εκδηλώσει σχετική επιθυμία ο γονέας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας κάθε Παρασκευή, 8:30 – 10:00, στο  23920 26569.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ»

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, 

Σας ενημερώνουμε ότι για τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας, ΔΕΝ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» σίτισης των μαθητών, όπως και όλα τα σχολεία που συμμετείχαν σε αυτό τις προηγούμενες χρονιές. 


 

      Δράση: «Η τσάντα στο σχολείο»           

   

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

        Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης της σχολικής ζωής και σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα, συνεχίζεται η δράση παραμονής της τσάντας των μαθητών/τριών στο σχολείο για όλα(4) τα Σαββατοκύριακα το μήνα.  H τσάντα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο.  Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.


          «ΑΝΟΙΧΤΗ  ΗΜΕΡΑ»   ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας πληροφορούμε ότι την Τετάρτη 18.09.19 στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η «Ανοιχτή Ημέρα» του σχολείου μας 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΗΜΕΡΑΣ

          Κατά την ημέρα αυτή:

 1. Στη συγκέντρωση όλων των γονέων, στο αμφιθέατρο, θα παρουσιαστούν οι αρχές και η φιλοσοφία λειτουργίας του σχολείου μας 
 2. Ακολούθως, μπορείτε να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε όλους τους χώρους του διδακτηρίου όπου διδάσκονται τα παιδιά μας
 3. Τέλος, θα ακολουθήσει η ιδιαίτερη παιδαγωγική ενημέρωση από το δάσκαλο και τη δασκάλα σας στην αίθουσα του τμήματός σας

Είστε  ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ  ευπρόσδεκτοι!!


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

     Σας πληροφορούμε ότι την Τετάρτη 11.09.19 στις 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός του σχολείου μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20. Κατόπιν οι μαθητές/τριες, θα περάσουν στις τάξεις τους να παραλάβουν το εκπαιδευτικό υλικό – γι΄ αυτό το σκοπό θα πρέπει να φέρουν κενές τσάντες – και ακολούθως θα αποχωρήσουν.

Από την Πέμπτη 12.09.19 το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά από 8:15 π.μ. έως 1:15 μ.μ. το Πρωινό πρόγραμμα και από 1:15 έως 4:00 μ.μ. το Ολοήμερο.

                                                                         Καλή  Σχολική  Χρονιά

                                                                     Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΡΓΟΥ   ΣΧΟΛΕΙΟΥ   2018-2019          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Ένα ακόμα όμορφο ταξίδι, με το καράβι του δικού μας αγαπημένου σχολείου, με συγκινήσεις, απορίες, αγωνίες, χαρές και εκπλήξεις, μέσα στο σχολείο, στην αίθουσα, στο γυμναστήριο, στην αυλή, στο αμφιθέατρο αλλά και έξω από αυτό, για όλους μας, δασκάλους/ες, μαθητές/τριες, γονείς και κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους, έφθασε στο τέλος του.

Γι’ αυτό ενόψει της λήξης του σχολικού έτους:

Σας προσκαλούμε στις αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις του σχολείου μας:

 • Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρα 6:30 μ.μ.:      Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και δρώμενα (αυλή σχολείου). Οι δάσκαλοι τμημάτων και ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν με τους/τις μαθητές/τριες λίγες «στιγμές» από το εκπαιδευτικό έργο που συντελέστηκε όλη τη χρονιά.  
 • Τετάρτη 12  Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ.:    Τελετή αποφοίτησης Στ΄τάξης  (αμφιθέατρο σχολείου).  Μετά από 6 χρόνια αποχαιρετούμε τα παιδιά της Στ΄ τάξης, που ανοίγουν τα φτερά τους για νέους, υψηλότερους      ουρανούς.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι:  Την  Παρασκευή  14 Ιουνίου,  τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου, ΔΕΝ θα γίνουν μαθήματα παρά ΜΟΝΟ η επίδοση των Τίτλων Προόδου & Σπουδών των μαθητών/τριών από 08:00 έως 10:00.

                                                                                Με εκτίμηση

Ο  Διευθυντής,   Η  Παιδαγωγική  Ομάδα   &   Οι  μαθητές  &  οι  μαθήτριες Του  Σχολείου

Σας εύχονται:    ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ   ΚΑΙ   ΞΕΝΟΙΑΣΤΟ   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ        

(Σας περιμένουμε με υγεία το Σεπτέμβρη )    


 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας υπενθυμίζουμε/ενημερώνουμε ότι:

-Την   Πέμπτη  6  Ιουνίου  λόγω εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων, οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Ε2, ΔΕΝ θα έχουν μάθημα.


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

     Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Προώθηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία», την Τετάρτη 29.05.19, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα: «Υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών με τη ενσωμάτωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στην διατροφή των παιδιών» με ομιλητές έναν διατροφολόγο, έναν παιδίατρο και έναν γεωπόνο.


ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

           Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας  ενημερώνουμε ότι:

λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

           Εάν διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

PENTAX DIGITAL CAMERA

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας   ενημερώνουμε ότι:

Τη  Δευτέρα 20.05.19, θα πραγματοποιηθεί η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στο κτήμα «Λίκνο» Θες/κης.  

08:00: Συγκέντρωση στη σχολείο-Επιβίβαση σε λεωφορεία

08:30-09:30:  Αναχώρηση και άφιξη στο κτήμα ¨Λίκνο¨στο Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης 

16:00: Συγκέντρωση-Επιβίβαση σε λεωφορεία

16:30-17:30:  Αναχώρηση και άφιξη στο σχολείο

Οι μαθητές/τριες των Α΄και Β΄τάξεων θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από κηδεμόνα.  

      Τιμή συμμετοχής  9€. Περιλαμβάνει τη μεταφορά και για το/τη μαθητή/τρια σάντουιτς και χυμό ή για το συνοδό σάντουιτς και καφέ.

Οι συνοδοί που εκτάκτως για λόγους ασφαλείας θα έρθουν με δικό τους μέσο θα πληρώσουν εκεί 5€. Περιλαμβάνει είσοδο, σάντουιτς και καφέ.


 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ

  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

     Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

     Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Προώθηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία», την Τετάρτη 29.05.19, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα: «Υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών με τη ενσωμάτωση φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στην διατροφή των παιδιών» με ομιλητές έναν διατροφολόγο, έναν παιδίατρο και έναν γεωπόνο.


 

 


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ   ΕΘΝΙΚΗΣ   ΕΠΕΤΕΙΟΥ  25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει στο χώρο του εορταστικές εκδηλώσεις αλλά θα συμμετάσχει και σε κοινές του Δήμου, τιμώντας την εθνική επέτειο του ξεσηκωμού του γένους μας ενάντια του τουρκικού ζυγού στις 25 Μαρτίου 1821, ως εξής:

Παρασκευή  22.03.19:   Όλα τα παιδιά θα προσέλθουν την κανονική ώρα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την εορτή. Θα σχολάσουν στις 9:45 (περίπου). Το ολοήμερο ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ αυτή την ημέρα.

Δευτέρα 25.03.19: – Η αντιπροσωπεία του σχολείου, σημαιοφόρος, παραστάτες και καταθέτης στεφάνου, θα προσέλθουν στις 9:30 στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου για την τέλεση της δοξολογίας. Μετά το πέρας αυτής, τα παιδιά θα κατευθυνθούν, με δικό τους μέσο, στο Ηρώο για την κατάθεση στεφάνου. Ακολούθως, πάλι με δικό τους μέσο, θα μεταφερθούν στο σημείο συγκέντρωσης τμημάτων.

-Τα παιδιά των τμημάτων παρέλασης (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη) θα προσέλθουν στις 10:45 στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα Νέων Επιβατών απόπου θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Επισημαίνεται ότι πρέπει να είναι καταλλήλως ντυμένα. Όλα τα παιδιά – παπούτσια: μαύρα (όχι αθλητικά). Πάνω: άσπρο μακρυμάνικο πουκάμισο (χωρίς σχέδια). Κάτω – οι μαθητές: σκούρο μπλε παντελόνι (όχι τζην), – οι μαθήτριες: σκούρα μπλε φούστα και καλσόν στο χρώμα του ποδιού.

 


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ  Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

   Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Την Τρίτη 19.03.19 & ώρα 1:20 μ.μ. θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς, τμημάτων και ειδικοτήτων, η τριμηνιαία παιδαγωγική ενημέρωση και επίδοση βαθμολογίας για τη διαγωγή και πρόοδο του παιδιού σας. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.


 

«Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο»

       Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

        Σας ενημερώνουμε  ότι σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση του ΥΠΠΕΘ, τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών παραμένουν για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο. Αυτό δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης. Αποφασίστηκε τα διδακτικά βιβλία να παραμένουν στο σχολείο τις ακόλουθες ημέρες ανά μήνα, έως το τέλος του σχολικού έτους:

Φεβρουάριος 15/2/19,   Μάρτιος 1/3/19 και 15/3/19,  Απρίλιος 5/4/19 και  12/4/19,    Μάιος 10/5/19 και 24/5/19,   Ιούνιος 31/5/19 και 7/6/19.


                                               


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας πληροφορούμε ότι:

Σύμφωνα με Απόφαση του Δ. Θερμαϊκού, εξαιτίας της νέας επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης,

 

        ΑΥΡΙΟ  ΠΕΜΠΤΗ  10-1-2019   ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11-1-2019

ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΘΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ  ΚΛΕΙΣΤΑ.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ»

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» με τη διανομή ζεστών γευμάτων που στοχεύει στην αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των αναγκών σίτισης των μαθητών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


      ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

       Η Σχολική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του ΥΠΠΕΘ όπου μέσα από τη συνεργασία με αυτό, θα εξοπλιστεί με υλικοτεχνική υποδομή αλλά και πολλούς νέους τίτλους βιβλίων. Φυσικά εσείς πάντοτε μπορείτε να μας χαρίσετε ένα βιβλίο σε καλή κατάσταση.      


ΕΚΛΟΓΕΣ  ΑΙΡΕΤΩΝ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

     Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7.11.18 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΠΕ).


 

 


 

      Δράση: «Η τσάντα στο σχολείο»           

   

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

        Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης της σχολικής ζωής και σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα, συνεχίζεται η δράση παραμονής της τσάντας των μαθητών/τριών στο σχολείο για δύο(2) Σαββατοκύριακα το μήνα.  H τσάντα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο.  Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

      Έτσι, η τσάντα θα παραμείνει στο σχολείο τις ακόλουθες ημέρες ανά μήνα:

Σεπτέμβριος 21/9/18 και 28/9/18,         Οκτώβριος 12/10/18 και 19/10/18,    

Νοέμβριος  9/11/18 και 23/11/18,          Δεκέμβριος 7/12/18 και 14/12/18,    Ιανουάριος 11/1/19 και 25/1/19,            Φεβρουάριος 1/2/19 και 15/2/19,               

Μάρτιος 1/3/19 και 15/3/19,                   Απρίλιος 5/4/19 και  12/4/19,        

Μάιος 10/5/19 και 24/5/19,                         Ιούνιος 31/5/19 και 7/6/19.

 


 


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

   

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-18:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΡΩΜΕΝΑ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας υπενθυμίζουμε/ενημερώνουμε ότι:

– Για να ενταχθεί ο/η μαθητής/τρια στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ πρόγραμμα 2018-19 (13:15-16:00): πρέπει να κατατεθεί  ΑΙΤΗΣΗ με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου  το σχολείο μας, όπως όλα τα σχολεία του Συλλόγου Δ/Ν Υπαίθρου Ν. Θες/κης, θα παραμείνει κλειστό λόγω εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων.

Την Παρασκευή  15 Ιουνίου, τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου, ΔΕΝ θα γίνουν μαθήματα παρά ΜΟΝΟ η επίδοση των Τίτλων Προόδου & Σπουδών των μαθητών/τριών από 08:00 έως 10:00.

                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Ένα ακόμα όμορφο ταξίδι, με το καράβι του δικού μας αγαπημένου σχολείου, με συγκινήσεις, απορίες, αγωνίες, χαρές και εκπλήξεις, μέσα στο σχολείο, στην αίθουσα, στο γυμναστήριο, στην αυλή, στο αμφιθέατρο αλλά και έξω από αυτό, για όλους μας, δασκάλους/ες, μαθητές/τριες, γονείς και κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους, έφθασε στο τέλος του.

Έτσι, σας προσκαλούμε στις αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις του σχολείου μας ενόψει της λήξης του σχολικού έτους:      

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Δευτέρα  11  Ιουνίου, ώρα 6:30 μ.μ..:   Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και δρώμενα (αυλή σχολείου)

Οι δάσκαλοι τμημάτων και ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν με τους/τις μαθητές/τριες λίγες «στιγμές» από το εκπαιδευτικό έργο που συντελέστηκε όλη τη χρονιά.

 • Πέμπτη  14  Ιουνίου, ώρα 7:00 μ.μ:  Τελετή αποφοίτησης Στ΄τάξης  (αμφιθέατρο σχολείου)

Μετά από 6 χρόνια αποχαιρετούμε τα παιδιά της Στ΄ τάξης, που ανοίγουν τα φτερά τους για νέους, υψηλότερους ουρανούς.


 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ